Ha inte ångest över maten på ditt julbord! Åtminstone om man ska tro på kostrådgivare Ulrika Sneitz! Den mesta av maten på våra julbord är faktiskt hälsosam och även om det går att göra nyttigare så är det faktiskt inte så mycket som behöver plockas bort. Är det nåt som kan behövas lägga till så är det grönsaker, det brukar det inte finnas särskilt mycket av på våra julbord.

Som kostrådgivare märker Ulrika Sneitz att det finns en hel del ångest förknippat med julmaten för vissa. - Det är väldigt tråkigt, jag tycker att man ska njuta av julmaten och äta gott. Problemet är inte själva maten, som ofta är mycket proteinrik och mättande, utan det är godiset och småätandet. - Men äter man mycket proteinrik mat kommer man inte att vilja småäta hela tiden, säger hon. Fisk är bra för kroppen, fet fisk innehåller nyttiga fetter och omega 3. Så det är bara att fortsätta äta sillinläggningar och gravad lax. En julskinka får stå på bordet också, det är inga problem. Fler tips är att blanda i lite pureade kidneybönor i köttbullarna så blir de lite nyttigare, och att hålla nere sockerhalten i mat och bröd så mycket det går.

Lammkött är inte dumt att införa som tradition på svenskt julbord då det är mer fettsnålt än t ex gris.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Posted by: Master
Posted on: 2008-11-07 at 09:49
Tags: julbord, kostrådgivare, julskinka, lammkött
Categories: Hälsa och livsstil
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed
 
 

Comments

Add comment


 

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live preview

den 16 augusti 2017 17:06