Vad är kvinnomedel och vad skulle det vara? Det är klart att det finns symptom som bara kvinnor har som t ex mensvärk (har inte hört talas om män med mensvärk än i alla fall). Det finns mängder av medel som kallas för "kvinnomedel" men det är nog snarare så att definitionen "kvinnomedel" innefattar de medel som fler kvinnor än män, köper. Ta t ex järntabletter; det är oftast kvinnor som lider av järnbrist som följd av riklig menstraution. Jättenattljusolja är ett annat medel som många kvinnor köper då det florerar i olika tidningar att det ska vara bra för håret och mot PMS-symptom. Havtorn i form av havtornsolja ska vara "anti-aging" och köps säkert mest av kvinnor. Det "roligaste" kvinnomedlet jag vet är ändå Sepia, det känns som om det är en man som har klassat det här medlet som typiskt "kvinnomedel":

"Sepia är ett viktigt kvinnomedel som förmår att djupt ingripa i hormonernas samspel. Den röda tråden genom läkemedelsbilden kan sammanfattas i begreppet 'Ptosis". Vi ser för oss en fysisk, emotionell och intellektuell bild av nedåtsjunkande och förslappning. Sepiabilden visar även en slående likhet med huvudsymtomen av binjureinsufficiens (pigmentförändringar, trötthet, nedåtsjunkande ögonlock, slapphet i hud och muskulatur, menstruationsrubbning, minskad könsdrift, retlighet med samtidig apati mm."

Etiologi: Följd av nervös utmattning, hormonrubbning, pubertet, klimakterium. Följd av förargelse, sinnesrörelse, skräck, sexuella excesser.

Modaliteter: Sämre: att stå, kyla, drag, före och under menstruationen, genom samlag, på morgonen, kvällen och natten, efter maten.

Bättre: kraftig motion, att dansa, frisk luft.

Konstitution: Blek, gulaktig, slapp, maskulin, frigid, likgiltig. "Den introverterade personlighets-och psyke: typen som defensivt drar sig tillbaka från familjen, yrket och sällskapslivet och som döljer sina emotioner vilka tenderar till det depressiva." (Förf.anm.)

Indikationer: Nervös utmattning och depression vid hormonrubbning, klimakteriedepression, vänstersidig neuralgi, kronisk magkatarr och ptosis (beprövad), förstoppning (beprövad), prostatahypertrofi (beprövad), svag och för sen menstruation (beprövad), kronisk livmoder- och äggledarinflanunation, prolaps (beprövad), myomblödningar (beprövad), muskel- och ledreurnatism i graviditeten (beprövad), åderbråck, knäledsbesvär i klimakteriet (beprövad), psoriasis, akne, ringorm, bensår (beprövad"

Källa: Alternativmedicin.se

Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 
 

Add comment


 

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

den 27 maj 2018 21:26